Română      Русский

Tel: 022 78-10-40


Bd. Alba-Iulia 202,Chişinău

Vreau o programare
 

 

Prima pagină  »  Implantologie  »  Contraindicatii implant
Contraindicatii implant

CONTRAINDICATII IMPLANT DENTAR

Avantajele tratamentului prin implant dentar sunt numeroase. De aceea el a devenit tratamentul de electie in stomatologia moderna pentru rezolvarea breselor edentate. Din pacate nu toti pacientii pot beneficia de acest tip de tratament datorita contraindicatiilor. Vestea buna este ca exista putine contraindicatii absolute pentru operatia de implant dentar, majoritatea contraindicatiilor pentru implantul dentar fiind relative.


CONTRAINDICATII IMPLANT DENTAR- CAUZE LOCALE

Sunt prezente in anatomia locala normala unele structuri ce reprezinta bariere anatomice (nervul alveolar inferior din canalul mandibular, sinusurile maxilare etc.). In alte cazuri formatiuni patologice (chisturi, tumori etc) prezente in aria oro-maxilo-faciala reduc sau desfiinteaza osul necesar implanturilor dentare.


CONTRAINDICATII IMPLANT DENTAR - LIPSA VOLUMULUI OSOS

Principala contraindicatie relativa a implanturilor dentare este lipsa unor dimensiuni suficiente ale osului alveolar receptor Aceasta lipsa a volumului osos se mareste odata cu trecerea timpului de la extractia dintilor. Este o contraindicatie relativa deoarece refacerea acestuia este posibila! Putem folosi tehnici de augmentare osoasa si obtine rezultate predictibile.

Afectiunile ce reprezinta o contraindicatie relativa pot influenta longevitatea implanturilor dentare daca nu sunt luate masuri specifice pentru fiecare in parte.

Majoritatea contraindicatiilor relative sunt temporare doar pe perioada in care organismul este decompensat.

Dupa readucerea parametrilor in limite acceptabile se efectueaza operatia de inserare a implanturilor dentare. Abordarea acestor cazuri necesita programe de monitorizare cu mentinerea stricta a igienei si intretinere frecventa facuta in cabinet de serviciul de profilaxie.


CONTRAINDICATII IMPLANT DENTAR - OSTEOPOROZA

Osteoporoza NU reprezintă o contraindicaţie, deci puteţi primi implanturi dentare, eventual cu design special pentru os cu densitate redusă.

In bolile osteoporotice tratate cu bifosfonati se recomanda intreruperea tratamentului medicamentos cu o perioada inainte de inserarea implanturilor dentare. Pentru orice manopera ce include implicarea oaselor maxilare (inclusiv extractiile) trebuie sa ne anuntati inainte daca sunteti in tratament cu acest tip de medicamente.

 Prima pagină  »  Implantologie  »  Contraindicatii implant

© 2019 EliteMed Stomatologie, Chişinău   |   Site elaborat de Andrei Madan
PAGINA ÎN SUS