Română      Русский

Tel: 022 78-10-40


Bd. Alba-Iulia 202,Chişinău

Vreau o programare
 

 

Prima pagină  »  Stomatologie  »  Chirurgie extracţii
Chirurgie extracţii

EXTRACTII ATRAUMATICE

Extractia atraumatica a unui dinte, suntem siguri, ce este cea mai buna modaliate de scoatere a unui dinte pentru ca lezeaza cel mai putin osul alveolar, protejandu-l de trauma în vederea unui viitor implant. Dupa acest tip de extractii resorbtia osoasa este minima.

Este foarte important ca osul sa fie rezistent si sanatos pentru ca dintele extras va fi mai apoi inlocuit cu un implant dentar. Manipularea atraumatica a tesuturilor asigura o vindecare propice osteointegrarii unui implant si o gingie sanatoasa.

Prin metoda extractiilor atraumatice se pot indeparta dinti sau masele foarte cariate care nu mai pot beneficia de tratmente de canal sau plombe, dinti distrusi de infectii sau inghesuiti, in scopul de a se corecta mai apoi prin tratament ortodontic

Stim ca osul in care urmeaza sa fie inserat un implant trebuie sa fie perfect sanatos si rezistent, iar extractia unui dinte ce va fi inlocuit cu un implant se face obligatoriu prin manopere atraumatice.

Inserarea implantului in zona ramasa in urma extractiei se poate face in aceeasi sedinta, daca factorii locali o permit, sau se asteapta o perioada ca gingia si osul sa se vindece. Dupa extractii atraumatice tesuturile se vor vindeca mai repede si fara suferinta pentru ca ele sunt protejate inca din timpul interventiei.


EXTRACTIA ATRAUMATICA A MOLARILOR DE MINTE

De cele mai multe ori au o pozitionare vicioasa ce nu le permite eruperea in totalitate. Daca molarii de minte raman partial acoperiti de gingie se pot caria si dau dureri puternice. Piezochirurgia poate separa molarul de minte de osul din jurul lui facilitand astfel extractia lui intr-un mod atraumatic si cu rezultate bune de vindecare. Cu toate astea extractia molarilor de minte inferiori inclusi in os poate fi deosebit de dificila. Din fericire nu doare, insa cele mai complicate extractii pot dura mai multe ore.

 Prima pagină  »  Stomatologie  »  Chirurgie extracţii

© 2021 EliteMed Stomatologie, Chişinău   |   Site elaborat de Andrei Madan
PAGINA ÎN SUS